Notes
Pannenkoeken eten is on ons gezit een feest, zodra er ook verse kippenragoût bij wordt geserveerd.
Proefondervindelijk is aangetoond dat Ehrdinger Dunkel het lekkerste is voor de pannekoek. Door het bier zie je de kleur iets donkerder worden en de smaak wordt super.
Ingredients
- 1 kg bloem (gezeefd)
- 1 l lactosevrije melk
- 1/2 l Bier => Ehrdinger Dunkel (niet gekoeld)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eieren
- 1 snufje zout
- Scheutje zonnebloemolie
Instructions
- Doe de bloem in de beslagkom
- Als de bloem niet gezeefd is, meng de boem met de keukenmachie een min of 5 zodat de klontjes allemaal weg zijn
- Voeg de vanillesuiker toe
- Voeg het zout toe
- Voeg de eieren toe
- Start de keukenmachine en laat eea mengen
- Voeg de melk toe , goed mengen
- Voeg met kleine scheutjes het bier toe, zorg dat het niet schuimt
- Als al het bier in het beslag zit dan …
- Nog een minuutje of 5 a 10 mengen totdat er geen klonten meer zijn
- Als het mengel te dik is voeg vocht toe (melk, bier of water) totdat de juiste dikte bereikt is.
- Bakken maar!
© 2023 Copyright To boldly go… Warp6