Notes
Dit is een recept is iets een verbeterde versie dan het recept dat op de verpakking staat van de boemboe.
De verbetering zit hem in het insmeren van het vlees en het aanbraden voor dat het gestoofd wordt.
Serveer het met witte rijs en groene groente (bv sperzieboontjes)
Mijn moeder gebruikt rendang ook als vulling voor pasteitje of voor een bladerdeeg ‘hapje’
Ingredients
- 700 a 1000 g riblap
- 1 pakje boemboe Rendang (Koningsvogel)
- 2 a 3 blaadje djuruk purut gedroogde citroenblad)
- 1/2 blokje santen (Kokos )
Instructions
- Los de santen op in 100 a 200 ml heet water
- Snijd het vlees in blokjes van 2×2 cm
- Neem 1/3 van de boemboe en wrijf het vlees ermee in
- Laat het vlees min 15 min rusten
- Braad het vlees bruin. Pas op dat de boemboe niet verbrand
- Verwarm de rest van de boemboe in een pan tezamen met de santen.
- Breng dit al roerend aan de kook
- Goed roeren om schiften van de santen te voorkomen
- Voeg het vleesmengsel toe
- Voeg de djuruk purut toe
- 2 uur laten stoven
- Regelmatig omscheppen om aanbranden te voorkomen
© 2023 Copyright To boldly go… Warp6