Notes
Ik heb een keer iemand horen zeggen dat je kip kunt bereiden met cola en dat dat erg lekker is… Nu kook ik al jaren met bier (ja bier gaat soms ook in gerechten), om nu te gaan koken met cola leek mij wat ver gaan. En toch hield het mij bezig…
Na diverse pogingen met een aantal recepten die ik van het internet heb geplukt, heb de juiste samenstelling gemaakt voor 1,5 kg kippenvleugeltjes. Mijn slager noemt de vleugeltjes borrelhapjes of dikke vleugels.
Beoordeling van mijn testpanel -> “Lekker Ouwe”
Oh ja, er gaan ongeveer 18 vleugeltjes in een kg
Ingredients
- 1,5 kg kippenvleugeltjes
- 3 el ketjap
- 6 el tomatenketchup
- 2 el mosterd (Dijon)
- 1 tl sambal
- 150 g bruine basterd suiker
- 300 ml cola (géén light)
- zout
- peper
- plantaardige olie (zonnebloem)
Instructions
- Doe de mosterd, ketchup, ketjap, basterd suiker in een pannetje.
- Verwarm het al roerend
- Voeg sambal , peper en wat zout toe
- Giet langzaam de cola erbij
- Even op vuur laten staan, roeren totdat de suiker helemaal is opgelost.
- Doe wat zout en peper op de kip
- Braad de kip met wat olie in een pan op hoog vuur totdat deze bruin kleurt (niet helemaal gaar)
- Giet het colamengsel over de kip
- Laat het 45 a 60 min op laag vuur staan totdat de sauce is ingedampt en de kip gaar is
- Schep om de 5 a 10 min de kip om zodat het niet aan de bodem gaat plakken of verbrandt
- Er ontstaat een plakkerige sauce.
- Als je kunt wachten met eten tot de volgende dag dan is het nog lekkerder
© 2023 Copyright To boldly go… Warp6