Kerrie Massala

Kerrie Massala

Met Kip Massala en Roti maak ik mijn gezinsleden altijd erg blij. Dit recept heb ik gekregen van mijn Frans-Surinaamse collega-die geen Frans spreekt maar wel Spaans. In de loop de jaren is het originele recept veranderd, door: luiheid, voortschrijdend inzicht, wetenswaardigheden van de Keuringsdienst van Waarden en invloeden uit eigen keuken. Voorbereidingstijd 30 minuten Bereidingstijd 120 minuten Hoeveelheid Een hele pan vol Aantal personen 6 a 8 personen

Ingrediënten

  • Plantaardige olie (wokolie of zonnenbloemolie, zeker geen olijfolue)
  • 1 kg kippenpoten kippenvleugels
  • 500 g kipfilet
  • 20 g kerry massala (toko)
  • 5 peperkorrels
  • 3 ui groot
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 a 6 grote aardappelen
  • 1 a 2 verpakkingen kousenband (vers of diepvries)
  • 2 blikjes tomatenpuree (70 gram)
  • 4 tomaten of een blikje gepelde tomaten (optioneel)
  • 4 eetlepels plantaardige olie (wok of rijst olie)
  • 1 scheutje azijn
  • 1 scheutje water

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in stukken en haal het vel van de poten/vleugels af
  • Was de kip met azijn en spoel de kip daarna af.
  • Droog de kip.
  • Snipper de uien
  • Snijd de knoflookteentjes in kleine stukjes
  • Schil de aardappel, was deze en snijd deze in tweeën of in vieren
  • Haal de punten van de kousenband af (bij diepvries hoeft dit niet)
  • Snijd de kousenband in stukken en was deze
  • Stook een wok of grote pan warm en doe er een scheut wokolie er in.
  • Fruit de ui en knoflook.
  • Doe het kerry mengsel er bij. Goed mengen. Zorg dat de boel niet verbrand.
  • Doe de kip er bij. Goed omscheppen en bak de kip bruin
  • Tomaten(puree) toevoegen + eventueel de aardappels
  • Een beetje water
  • Deksel er op, vuur laag
  • Na een halfuur mag de kousenband er boven op
  • Na nog 45 a 60 min stoven. Laag vuur
  • Van tijd tot tijd omscheppen om aanbranden te voorkomen
https://www.warp6.nl/kookboek/overig/kerrie-massala/