Kerrie Massala
Met Kip Massala en Roti maak ik mijn gezinsleden altijd erg blij. Dit recept heb ik gekregen van mijn Frans-Surinaamse collega-die geen Frans spreekt maar wel Spaans. In de loop de jaren is het originele recept veranderd, door: luiheid, voortschrijdend inzicht, wetenswaardigheden van de Keuringsdienst van Waarden en invloeden uit eigen keuken. Voorbereidingstijd 30 minuten Bereidingstijd 120 minuten Hoeveelheid Een hele pan vol Aantal personen 6 a 8 personen
Ingrediënten
- Plantaardige olie (wokolie of zonnenbloemolie, zeker geen olijfolue)
- 1 kg kippenpoten kippenvleugels
- 500 g kipfilet
- 20 g kerry massala (toko)
- 5 peperkorrels
- 3 ui groot
- 3 teentjes knoflook
- 4 a 6 grote aardappelen
- 1 a 2 verpakkingen kousenband (vers of diepvries)
- 2 blikjes tomatenpuree (70 gram)
- 4 tomaten of een blikje gepelde tomaten (optioneel)
- 4 eetlepels plantaardige olie (wok of rijst olie)
- 1 scheutje azijn
- 1 scheutje water
Bereiding
- Snijd de kipfilet in stukken en haal het vel van de poten/vleugels af
- Was de kip met azijn en spoel de kip daarna af.
- Droog de kip.
- Snipper de uien
- Snijd de knoflookteentjes in kleine stukjes
- Schil de aardappel, was deze en snijd deze in tweeën of in vieren
- Haal de punten van de kousenband af (bij diepvries hoeft dit niet)
- Snijd de kousenband in stukken en was deze
- Stook een wok of grote pan warm en doe er een scheut wokolie er in.
- Fruit de ui en knoflook.
- Doe het kerry mengsel er bij. Goed mengen. Zorg dat de boel niet verbrand.
- Doe de kip er bij. Goed omscheppen en bak de kip bruin
- Tomaten(puree) toevoegen + eventueel de aardappels
- Een beetje water
- Deksel er op, vuur laag
- Na een halfuur mag de kousenband er boven op
- Na nog 45 a 60 min stoven. Laag vuur
- Van tijd tot tijd omscheppen om aanbranden te voorkomen