Notes
Babi Tjien is een gerecht van varkensvlees. Erg lekker.
Serveer het met gele of witte rijs met atjar en seroendeng
Ingredients
- 700 g varkensvlees (karbonades is prima keuze)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl djahe
- 1 tl ketoembar
- 2 el ketjap manis
- 1 el taotjo
- 100 gr mini frietjes
Instructions
- Snijd de ui zeer fijn of neem 1 tl uienpoeder
- Snijd de knoflook fijn (eerst kneuzen)
- Snijd het vlees in blokjes van 2x2 cm
- Bak het vlees in de olie totdat het bruin en knapperig is
- Haal het vlees uit de pan
- Bak de ui en de knoflook in het braadvet glazig
- Voeg djahe, ketoembar, ketjap, taotjo een 2 el water toe
- Roeren en even late pruttelen totdat er een sausje ontstaat
- Vleesblokjes mogen erbij, omscheppen totdat het vlees warm is.
- Van het vuur af.
- Frietjes er overeen strooien en omscheppen
© 2023 Copyright To boldly go... Warp6