Kevin’s Hete Kip
Op een goede dag wilde Kevin iets lekkers bereiden met kip. Het volgende recept heeft Kevin bedacht. En weet je … Het is vreselijk lekker! Aantal personen 4 personen
Ingrediënten
- 500 g Kip filet
- 1 theelepel peper gemalen rood
- 1 theelepel peper gemalen zwart
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel cayenne peper
- 1 ui
- 2 eetlepels citroensap
- 1/2 theelepel gember (djahe)
- 1 paneermeel
- 2 a 3 eieren
- 6 eetlepels plantaardige olie (rijst olie)
Bereiding
- Dit is genoeg voor 500 g kip, voor 1000 g kip verdubbel je de hoeveelheid ingredienten.
- Doe de olie in een schaal
- Snijd de ui in stukjes
- Sla de knoflook plat met de platte kant van het mes
- Snijd de knoflook fijn
- Doe dit in de olie, en goed roeren
- Rode peper, zwarte peper, zout, ½ theelepel cayenne, djahe (gember), citroensap bij de olie.
- Goed mengen
- Snijd kipfilet in niet al te dikke stukjes (+/- 4x2x1 cm)
- Doe de kip in de schaal, goed roeren , afdekken en 1 dag in laten trekken in de koelkast.
- -Volgende dag:
- Tussendoor een keertje omscheppen.
- Eieren kloppen
- ½ theelepel cayenne peper door het paneermeel mixen
- Kipstukjes uit de marinade halen, ui en knoflook er af halen. Door het ei en door paneermeel
- Kip bakken in hete olie ongeveer 7~10 min per 5 stukjes tegelijk.
- Serveren met gefrituurde krieltjes en groente.