Kevin’s Hete Kip

Kevin’s Hete Kip

Op een goede dag wilde Kevin iets lekkers bereiden met kip. Het volgende recept heeft Kevin bedacht. En weet je … Het is vreselijk lekker! Aantal personen 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g Kip filet
  • 1 theelepel peper gemalen rood
  • 1 theelepel peper gemalen zwart
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • 1 ui
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel gember (djahe)
  • 1 paneermeel
  • 2 a 3 eieren
  • 6 eetlepels plantaardige olie (rijst olie)

Bereiding

  • Dit is genoeg voor 500 g kip, voor 1000 g kip verdubbel je de hoeveelheid ingredienten.
  • Doe de olie in een schaal
  • Snijd de ui in stukjes
  • Sla de knoflook plat met de platte kant van het mes
  • Snijd de knoflook fijn
  • Doe dit in de olie, en goed roeren
  • Rode peper, zwarte peper, zout, ½ theelepel cayenne, djahe (gember), citroensap bij de olie.
  • Goed mengen
  • Snijd kipfilet in niet al te dikke stukjes (+/- 4x2x1 cm)
  • Doe de kip in de schaal, goed roeren , afdekken en 1 dag in laten trekken in de koelkast.
  • -Volgende dag:
  • Tussendoor een keertje omscheppen.
  • Eieren kloppen
  • ½ theelepel cayenne peper door het paneermeel mixen
  • Kipstukjes uit de marinade halen, ui en knoflook er af halen. Door het ei en door paneermeel
  • Kip bakken in hete olie ongeveer 7~10 min per 5 stukjes tegelijk.
  • Serveren met gefrituurde krieltjes en groente.
https://www.warp6.nl/kookboek/west-europese-keuken/kevins-hete-kip/