Gehaktbal

Gehaktbal

Op zoek naar het ultieme recept voor gehaktballen heb ik dit recept gevonden. Een aantal personen die dit recept hebben gepubliceerd schrijven dit recept toe aan de Librije. Da's natuurlijk niet niks. Dus de proef op de som genomen. En.. Een super bal! Een lid van het testpanel zei: 'Goeie shit ouwe!' Zelf mis ik wat nootmuskaat.

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 4 el grove mosterd (Dijon mag ook)
  • 4 el ketjap manis (bv Ketjap A)
  • 1 a 2 tl zout
  • 2 tl cayennepeper
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 eieren
  • ong 80 g panneermeel

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten (m.u.v. de bouillon) in een kom.
  • Het paneermeel doe ik altijd als laatste, op gevoel erbij.
  • Meng het gehakt er door. Goed mengen.
  • Als het mengsel te nat is, doe er dan wat meer paneermeel erdoor.
  • Draai van 1 kg ongeveer 8 a 10 gehaktballen
  • Laat deze ballen ongeveer 15 min rusten (afdekken en even wegzetten)
  • Kook water en maak 0,5 l runderbouillon
  • Braad de ballen bruin in boter of margarine
  • Doe de bouillon er bij en laat e.e.a. 30 minuten op laag vuur garen
https://www.warp6.nl/kookboek/west-europese-keuken/gehaktbal/