Babi Pangang

Babi Pangang

Voorbereidingstijd 30 minutes

Kook/Bak tijd 1 hour, 30 minutes

Babi Pangang

Ingrediënten

  • 2 l Pan met koud water
  • 1,5 kg Varkens procureur (of karbonades)
  • 2 steranijs
  • 3 tl zout
  • 2 kippenbouillon
  • 2 el ketjap
  • 3 el Chinese soja sauce
  • Plantaardige olie om in te frituren

Bereiding

  • Was het vlees met koud water
  • Doe het vlees in de pan met koud water
  • Vuur er onder
  • Ingrediënten erbij
  • Als het kookt, vuur laag en 60 min laten sudderen
  • Intussen regelmatig 'schuim' en viezigheid afscheppen totdat er een heldere bouillon ontstaat.
  • Na ongeveer 60 min vlees uit de pan en laten afkoelen en drogen.
  • ----
  • Als het vlees afgekoeld is in plakken snijden van -ongeveer 1,5 cm dik
  • Frituur de plakken vlees ongeveer 4 min bij 180 graden
  • Laat het vlees uitdruipen en snijd het in reepjes van 1,5 cm breed. serveer het met rijst atjar em babipangang sauce. (separaat recept)
https://www.warp6.nl/kookboek/aziatische-keuken/babi-pangang/