Babi Pangang
Ingrediënten
- 2 l Pan met koud water
- 1,5 kg Varkens procureur (of karbonades)
- 2 steranijs
- 3 tl zout
- 2 kippenbouillon
- 2 el ketjap
- 3 el Chinese soja sauce
- Plantaardige olie om in te frituren
Bereiding
- Was het vlees met koud water
- Doe het vlees in de pan met koud water
- Vuur er onder
- Ingrediënten erbij
- Als het kookt, vuur laag en 60 min laten sudderen
- Intussen regelmatig 'schuim' en viezigheid afscheppen totdat er een heldere bouillon ontstaat.
- Na ongeveer 60 min vlees uit de pan en laten afkoelen en drogen.
- ----
- Als het vlees afgekoeld is in plakken snijden van -ongeveer 1,5 cm dik
- Frituur de plakken vlees ongeveer 4 min bij 180 graden
- Laat het vlees uitdruipen en snijd het in reepjes van 1,5 cm breed. serveer het met rijst atjar em babipangang sauce. (separaat recept)