Een tijdje geleden zat ik naar een aflevering te kijken van Rordon Ramsay. Hij was in de USA en zette orde op zaken bij een hamburger restaurant. Bij het zien van de hamburgers moest ik bijna kwijlen. Een paar dagen laten heb ik bij de KijkShop een dubbele hamburger pers gekocht en het het experiment kon beginnen! Het recept van Gordon heb ik wat aangepast, zo heb ik de gedroogde tomaten weggelaten en vervangen door rode gemalen peper. Intussen heb ik ook een test gedaan met 3 a 4 gedroogde tomaten (in olie) -> in zeer fijne stukjes gesneden in plaats van gedroogde gemaken rode peper. Het resultaat is ook erg aangenaam. Natuurlijk heb ik ook getest met rode peper en gedroogde tomaat. Ook erg lekker. Voorbereidingstijd 30 minutes Bereidingstijd 30 minutes Total Time: 60 minutes Hoeveelheid 8 hamburgers Aantal personen 4 tot 8 personen
Ingrediënten
- 1000 g gehakt
- 2 ui Rood
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels tomaten ketchup
- 1 theelepel worcestershire sauce
- 1 theelepel tabasco
- 1 theelepel mosterd
- 10 g zout
- 1 theelepel gemalen peper zwart
- 1/2 theelepel gemalen peper rood
Bereiding
- Snijd de uien in stukken
- Plet de knoflook
- Hak de uien en knoflook zeef fijn (staafmixer)
- Meng de overige ingrediënten in een kom.
- Voeg het gehakt erbij en meng het zeer grondig
- Laat het mengsel 2 uur afgedekt staan in de koelkast
- Maak hamburgers eventueel met een hamburgerpers
- Bak de hamburgers in een grill-pan of op de BBQ
- Serveer de hamburgers op een broodje met sla, tomaat en nog veel meer lekkers...