Cup Cakes, gluten vrij

Cup Cakes, gluten vrij

Voorbereidingstijd

Kook/Bak tijd

Cup Cakes, gluten vrij

Mijn collega, S, zijn vriendin volgt de (banket)bakkersopleiding. Van haar heb ik een paar recepten gekregen van glutenvrije koekjes en cake. Dit recept voor cup cakes is inmiddels beproefd op personen met gluten overgevoeligheid/allergie en OK bevonden. De personen zonder glutern overgevoeligheid/allergie hadden niet eens door dat de cup cakes met rijsmeel gemaakt zijn. Mijn eigen testpanel kwam met het predikaat: " Lekker, Ouwe"

Ingrediënten

  • 125 g zachte roomboter
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren op kamertemparatuur
  • 2 eetlepels melk (1 eetlepel koffiemelk en 1 eetlepel water werkt ook prima)
  • 2 druppels vanille-extract (optioneel)
  • 75 g rijstmeel
  • 50 g ketanmeel (kleefrijstmeel)
  • 4 g bakpoeder
  • 10 cupcakevormpjes
  • chokolade/bessen/frambozen (optioneel)

Bereiding

  • Mix de boter en de suiker in een kom tot een licht geleurde (bijna witte) massa
  • Voeg de eieren en de melk toe
  • Goed mengen tot een glad mengsel
  • Optioneel: voeg 2 druppels vanille-extract toe
  • Meng beide meelsoorten en het bakpoeder
  • Voeg het meelmengsel toe
  • Goed mengen (lage snelheid van de keukenmachine) tot een egale gladde massa
  • Verdeel mengsel over de 10 vormpjes
  • Optioneel: voeg chokolade brokjes / bessen / frambozen toe in de vormpjes
  • 20 min op 200 graden Celsius
https://www.warp6.nl/kookboek_europa/cup-cakes-gluten-vrij/

Zo zien de verpakkingen van het meel er uit

rijstmeelketan