Kipkluifjes uit de oven
Dit experiment wilde ik al een hele tijd doen. Het recept zat al maanden op een kladje, met een magneetje aan de koelkast geplakt. Het was zover, De slager had fraai uitziende kippenkluifjes in de vitrine en Kevin zag het experiment ook wel zitten. Het recept heb ik wel iets aangepast. Ik had 2 tl cayennepeper gebruikt en 2 tl rode peper. Het was net iets te pittig, maar wel erg lekker. Het experiment was geslaagd! Toch nog iets om in de toekomst uit te testen: Een andere soort honing. Ik heb nu 'gemengde niet-EU' honing uit de supermarkt gebruikt. Ik weet bijna zeker dat als je bloemen honing of fruitboom honing de kip anders smaakt.
Ingrediënten
- 1 kg kippenkluifjes
- 4 teentjes knoflook
- 3 el honing
- 1 el limoen/citroensap
- 2 cm gember , als je dit niet hebt 1 theelepel djahe
- 6 el plantaardige olie
- 2 tl koenjit
- 1 tl gemalen cayennepeper
- 1,5 tl rode gedroogde gemalen peper
- 1 tl zout (naar smaak)
- bakpapier (optioneel)
Bereiding
- Was de kip met een beetje azijn, goed afspoelen
- Droog de kip
- Kneus de knoflook en snijd deze zeer fijn
- Rasp de gember
- Doe de honing, olie,limoen/citroensap in een schaal
- Goed mengen
- Doe de rest van de ingrediënten erbij
- Goed mengen
- Doe de kip in de schaal met de marinade
- Zorg er voor dat de kip helemaal onder de marinade zit
- Dek de schaal af met plasticfolie.
- Laat de kip minimaal 3 uur in de marinade liggen
- In de tussentijd kun je de kip een keertje omscheppen zodat de kip aan de andere kant in de marinade ligt
- Verwarm de over op 200 graden Celsius
- Doe het bakpapier op de bakplaat en leg daar de kipkluifjes op.
- De kip kan dan voor 30 a 40 min in de oven
- Keer de kip 15 min om
- Check na 20 min of de kip niet zwart wordt doordat de marinade verbrandt.