Mini Kippenburgers

Mini Kippenburgers

Kip is een donders mooi product om iets lekkers van te maken.

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemaken peper
  • 1 a 1,5 theelepel zout
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 eetlepel worcestershire sause
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 0,5 pakje paneermeel

Bereiding

  • Draai van een pond kip(filet) gehakt.
  • Snijdt de ui erg fijn
  • kneus de knoflook en snijd deze erg fijn
  • Doe de knoflook en ui in een meng kom
  • Voeg het zout, de peper, de peterselie, wocestershire sause en de olie er bij
  • meng het grondig
  • Scheidt de dooiers en eiwit van de twee eieren
  • Meng het gehakt met het kruidenmengsel
  • Doe de eierdooiers erbij, en meng het grondig
  • Doe er ongeveer twee eetlepels paneermeel bij en meng het grondig
  • Laat het mengsel een uurtje rusten
  • Klop het overgebleven eiwit op met een scheutje water (ne te veel laten schuimen)
  • Doe panneerneel in een schaaltje
  • Draai balletjes van het gehakt en maak ze plat tot schijfjes
  • Haal de schijfjes door het paneermeel
  • Schudt het paneermeel dat niet blijft plakken van het schijfje af
  • Haal de schijfjes door het eiwit en rol het weer door het paneermeel.
  • Nu zijn de burgertjes gereed om te bakken
  • Bak ze in plantaardige olie. Vuur niet te hoog.
https://www.warp6.nl/kookboek/west-europese-keuken/mini-kippenburgers/