Mini Kippenburgers
Kip is een donders mooi product om iets lekkers van te maken.
Ingrediënten
- 500 g kippengehakt
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemaken peper
- 1 a 1,5 theelepel zout
- 1 theelepel peterselie
- 1 eetlepel worcestershire sause
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 eieren
- 0,5 pakje paneermeel
Bereiding
- Draai van een pond kip(filet) gehakt.
- Snijdt de ui erg fijn
- kneus de knoflook en snijd deze erg fijn
- Doe de knoflook en ui in een meng kom
- Voeg het zout, de peper, de peterselie, wocestershire sause en de olie er bij
- meng het grondig
- Scheidt de dooiers en eiwit van de twee eieren
- Meng het gehakt met het kruidenmengsel
- Doe de eierdooiers erbij, en meng het grondig
- Doe er ongeveer twee eetlepels paneermeel bij en meng het grondig
- Laat het mengsel een uurtje rusten
- Klop het overgebleven eiwit op met een scheutje water (ne te veel laten schuimen)
- Doe panneerneel in een schaaltje
- Draai balletjes van het gehakt en maak ze plat tot schijfjes
- Haal de schijfjes door het paneermeel
- Schudt het paneermeel dat niet blijft plakken van het schijfje af
- Haal de schijfjes door het eiwit en rol het weer door het paneermeel.
- Nu zijn de burgertjes gereed om te bakken
- Bak ze in plantaardige olie. Vuur niet te hoog.