Cevapcici

Cevapcici

Bij de Lidl hebben we laatst Cevapcici gekocht en natuurlijk ook gegeten. Erg smakelijk. Dit gerecht vindt zijn oorsprong in Kroatïe en is het niet zo ingewikkeld om zelf te maken. Het volgende recept hebben we vandaag (15 jan 2011) getest en wat denk je? Proef het zelf maar 🙂 Voorbereidingstijd 45 minutes Bereidingstijd 30 minutes Hoeveelheid 40 stuks Aantal personen 6 a 8 personen

Ingrediënten

  • 1000 g Rundergehakt (of 500 gr rund + 500 gr hoh) of 1000g lams gehakt
  • 3 Uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 10 g zout
  • 1 theelepel gemalen peper
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 3/4 blikje tomatenpuree
  • 3 theelepels (flinke) mosterd
  • 1 theelepel rode peper (gedroogd + gemalen)
  • 1 eetlepel panneermeel
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels olie

Bereiding

  • De knoflook en uien fijnhakken. Meng dit met het ei en het gehakt.
  • Met zout, peper, peterselie, tomatenpuree, panneermeel, mosterd en rode peper (cayennepeper) mengen.
  • Laat mengsel minimaal 2 uur staan, het liefste een hele dag.
  • Maak vingerdikke worstjes van ongeveer 4 cm lang. Rol deze door de bloem.
  • Olie in een pan verhitten en de Cevapcici aan alle kanten kanten 5 tot 6 minuten bakken.
  • Ze moeten van buiten bruin zijn, maar van binnen nog sappig. Dus het vuur niet te hoog! Je kunt ze ook op de grill of bbq bereiden, vet dan wel het
https://www.warp6.nl/kookboek/ottomaanse-keuken/cevapcici/