Notes
Er lekker stoofpotje met kip in bier. Wanneer je Kasteel donker neemt als bier, doe dan iets minder suiker.
De laatste keer had ik per ongeluk 3 el bloem gebruikt. Het voordeel was dat je achteraf geen maizena nodig hebt om de saus te binden. Zonder maizena ziet het er mooier uit (geen gekke glans over de saus)
Ingredients
- 800 g kippendij
- 2 el sambal badjak
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl uienpoeder / 2 uien in halve ringen
- 2 tl knoflook / 2 tn knoflook fijn gesneden
- 2 el bruine basterdsuiker
- 2 el bloem
- 2 blokjes rundvlees bouillon
- 1 flesje bockbier of Kasteel donker (favoriet)
- wortel in kleine stukjes gesneden (optioneel)
- 300 ml heet water
- 2 blaadjes laurier
- 3 kruidnagels
- 1 el mosterd (grof of dijon)
- 250 champignons
- maizena (optioneel)
Instructions
- Snijd de kippendij in stukken
- Meng de kipfilet met peper en sambal badjak
- Braad de kip bruin in olie/margarine/boter
- Haal de kip uit de pan
- Bak de ui en knoflook
- Voeg de basterdsuiker toe
- Voeg de mosted toe
- Voeg de bloem toe
- Even bakken om de bloem te garen
- Kip terug in de pan
- eventueel wortel toevoegen
- Bier er bij
- water er bij
- bouillion blokjes verkruimemelen
- Laurier en kruidngels er bij
- 1 uur laten stoven
- Intussen een paar keer omroeren om aanbranden te voorkomen
- Laurier en kruidnagels verwijderen
- Champignon er bij
- 45 min laten stoven
- Laten inkoken
- eventueel met maizena de sauce binden
© 2023 Copyright To boldly go... Warp6