Tajine met Gehaktballen

Tajine met Gehaktballen

Dit voorjaar kwam mijn zus op het idee om naar de Bazar in Beverwijk te gaan. Op de bazar is een Giga-toko. Nou dat wilde ik wel even zien.

Ik heb daar Marokkaanse gehaktkruiden gekocht. De ingrediënten van het mengsel heb ik. Nu nog de verhoudingen. (Chilipeper, zwarte peper,knoflook,zout,komijn,nootmuskaat, gember en ui)

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 1,5 eetlepel Marokkaansde gehakt kruiden
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 0,5 blik tomatenpuree
  • 4 eetlepels plantaardige olie (olijf olie, rijtsolie of zo)

Bereiding

  • Meng het gehakt met de marokkaanse kruiden
  • Maak er balletjes van. De grootte mag je zelf bepalen
  • Snijd de uien fijn
  • kneus de knoflook en snijd deze zeer fijn.
  • Braad de gehaktballen in de olie, totdat ze bruin zijn
  • Als ze bruin zijn haal je ze uit de pan
  • Doe in het braadvocht de uien
  • Bak deze totdat ze glazig worden
  • Doe de knoflook er bij
  • Bak de knoflook ogeveer 45 s
  • Meng de knoflook met de uien
  • Doe de gehaktballen erbij
  • Doe tomatenblokjes erbij
  • Doe er half blikje tomatenpuree erbij
  • Doe er een half kopje water erbij
  • Deksel op de pan en laat het minimaal 45 min op laagvuur pruttelen
  • Controleer van tijd tot tijd of er voldoende vocht in de pan zit
https://www.warp6.nl/kookboek/ottomaanse-keuken/tajine-met-gehaktballen/