Notes
Vers gemaakte kippenragoût op een pannenkoek is een waar feestje, in ons gezin. De ragoût wordt op bijna klassieke wijze gemaakt.
Het recept voor de pannenkoeken (met bier) volgt nog.
Het recept is lineair. Dus, 800 g bloem + 80 g margarine + 800 ml bouillon + bijna 2 tl kerrie + 200 g kip
Ingredients
- 500 gram bloem (gezeefd als het kan)
- 500 ml kippenbouillon
- 50 g margarine
- 100 g kippendij (eigenlijk naar smaak en believen)
- 1 tl engelse kerrie
- zout
- peper
Instructions
- Snijd de kip in hele kleine blokjes/stukjes
- Kruid de kip met zout en peper
- Gaar de kip licht bruin in een koekenpan
- Zeef de bloem, indien mogelijk
- Smelt de margarine in en pannetje
- Indien gesmolten, voeg de bloem toe
- Roeren zodat het niet aanbrandt
- Voeg de kerrie toe. Goed mengen/roeren gedurende 2 min tot dat de bloem gaar is.
- Voeg stukje bij beetje de kippenbouillon toe, goed roeren
- Net zoveel bouillon gtgoevoegen totdat de juiste dikte van de ragout is bereikt
- Zet het vuur laag en laat het de ragout 3 min koken, goed roeren
- Het vuur mag uit en de kip mag er bij
- Goed memgen en laat het minimaal een half uurtje staan
© 2023 Copyright To boldly go… Warp6