Pindasauce (kruidenmegsel)
Ingrediënten
- 1/2 ui julienne gesneden
- 1 tn knoflook
- 2 el ketjap manis
- 1/2 tl gemberpoeder (djahe)
- 1/2 tl ketoembar
- 1 tl zwarte peper
- 1/2 tl zout
- 2 tl sambal oelek
- 50 ~ 100 ml kokosmelk
- plantaardige olie
- Pindakaas (250 g)
- water
Bereiding
- Doe wat olie in een pan
- Wanneer de olie warm is, doe de ui er bij
- Bak de ui tot dat deze glazig wordt
- Knoflook erbij. ma 30 sec door de ui mengen
- De rest van de kruiden er bij
- De boel goed mengen en warm stoken (aanzetten)
- Meng de pindakaas door het mengsel
- Goed, maar rustig roeren
- Let op: Water en kokosmelk niet zomaar er bij gooien. Stukje bij beetje er bij
- Regelmatig proeven en kijken naar de kleur.
- Voeg wat water erbij
- Voeg de kokosmelk er bij
- Even laten door koken, goed roeren.