Pindasauce

Pindasauce (kruidenmegsel)

Ingrediënten

  • 1/2 ui julienne gesneden
  • 1 tn knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 1/2 tl gemberpoeder (djahe)
  • 1/2 tl ketoembar
  • 1 tl zwarte peper
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl sambal oelek
  • 50 ~ 100 ml kokosmelk
  • plantaardige olie
  • Pindakaas (250 g)
  • water

Bereiding

  • Doe wat olie in een pan
  • Wanneer de olie warm is, doe de ui er bij
  • Bak de ui tot dat deze glazig wordt
  • Knoflook erbij. ma 30 sec door de ui mengen
  • De rest van de kruiden er bij
  • De boel goed mengen en warm stoken (aanzetten)
  • Meng de pindakaas door het mengsel
  • Goed, maar rustig roeren
  • Let op: Water en kokosmelk niet zomaar er bij gooien. Stukje bij beetje er bij
  • Regelmatig proeven en kijken naar de kleur.
  • Voeg wat water erbij
  • Voeg de kokosmelk er bij
  • Even laten door koken, goed roeren.
https://www.warp6.nl/kookboek/aziatische-keuken/pindasauce/