Indische Saucijsjes

Indische Saucijsjes

Toen mij moeder hoorde dat ik een vleesmolen had aangeschaft bracht zij mij op het idee om Indische saucijsjes te maken. Uit haar ‘verstopte’ lade met keukengeheimen toverde zij een boekje naar voren. Uit dat boekje liet zij een recept zien. (zie foto) Het wonderlijke van dit recept is, dat er nauwelijks hoeveelheden van ingrediënten bij staan. Een ‘rondje’ over het internet en gezond boeren verstand leverde wat op.

Gisteren 07-09 de eerste proef gedaan. Voor het vlees heb ik gemengd gehakt genomen (dat is 20% run en de rest is varkensvlees). Daarbij heb ik op advies van een internet slager spek er doorheen gedraaid (in de vorm van speklapjes). Bij wijze van proef een monster van het vleesmengsel gebakken en... De smaak was precies zoals ik me had voorgesteld. Toch is er iets mis gegaan. De worsten waren uiteindelijk van aan de 'droge' kant... Dit vergt nader onderzoek. Wordt vervolgd...

Ingrediënten

  • 1 kg gehakt
  • 2 theelepels gemalen peper
  • 1,5 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 a 1,5 theelepel zout
  • 1/8 theelepel angka (rode rijst gist gedroogd) Optioneel
  • 1 m varkensdarm

Bereiding

  • Draai het gehakt extra door de vleesmolen om het fijner te maken
  • Meng alle ingrediënten met het gehakt
  • Laat het minimaal 30 min rusten
  • Maak er worstjes van
  • - De gedroogde darm laten weken
  • - Goed uitspoelen
  • - Vul de darm met het mengsel
  • kook de worstjes gaar
  • droog de worstjes
  • terug koelen
  • bakken
https://www.warp6.nl/kookboek/aziatische-keuken/indische-saucijsjes/
 Saucijs

1 kattie = 617 gram