Notes
Opzoek naar een recept van babi pangang zoals dat bij Chinese restaurants wordt geserveerd, ben ik gestuit op “Tijgerkop”. Deze Chinese dame legt in filmpjes uit hoe gerechten bij ‘de Chinees’ worden bereid. Zo ook babi pangang en de sauce. Nu staan de Chinese gerechten stijf van de Fetsin (Mononatriumglutamaat -> E620). Fetsin wil ik niet in mij gerechten gebruiken. Een extra blokje kippenbouillon gebruiken in plaats van Fetsin is de oplossing. Daarnaast doe ik veel minder suiker in de sauce.
De hoeveelheid die in dit recept wordt gemaakt is genoeg voor 8 personen. Door alles de telen door 2 kom je uit op een sauce genoeg voor 4 personen.
Ingredients
- 1 ui of 1 tl uienpoeder
- 1 cm gember of 1 tl djahe
- 6 teentjes knoflook of 6 tl knoflookpoeder
- 4 blikjes tomatenpuree
- 2 el suiker
- 2 tl sambal
- 1 zout naar smaak
- 2 el bloem
- 2 blokjes kippenbouillon
- 2 el margarine
- 1 el azijn
Instructions
- Maak in de blender de gember, ui, knoflook en sambal zeer fijn.
- Kook water
- Smelt de margarine in een wok
- Doe de hierboven gemaakte mix er bij
- Bak dit ongeveer 10 a 15 min
- Voeg de tomatenpuree toe
- voer de bloem erbij
- Bak het mengsel totdat de bloem gaar is
- Voeg de suiker toe
- Voeg de azijn toe
- Goed mengen
- Voeg de bouillon toe
- Voeg heet water toe
- Goed mengen en even laten koken
- Zeef de sauce
- Voeg zout naar smaak toe.
© 2023 Copyright To boldly go… Warp6