Notes
Vers gemaakte kippenragoût op een pannenkoek is een waar feestje, in ons gezin. De ragoût wordt op bijna klassieke wijze gemaakt.
Het recept voor de pannenkoeken (met bier) volgt nog.
Het recept is lineair. Dus, 80 g bloem + 80 g margarine + 800 ml bouillon + bijna 2 tl kerrie + 200 g kip
18 april 2025 Dank Kevin en Sannie voor het rapporteren van de typefout in de hoeveelheid bloem. Een factor 10 in de heoveelheid bloem maakt inderdaad heel,heel veel uit. Is gecorrigeerd.
Ingredients
- 50 gram bloem (gezeefd als het kan)
- 500 ml kippenbouillon
- 50 g margarine (blueband is lactose vrij) / Echte boter is natuurlijk ook prima
- 100 g kippendij (eigenlijk naar smaak en believen)
- 1 tl engelse kerrie
- zout
- peper
Instructions
- Maak kippenbouillon
- Snijd de kip in hele kleine blokjes/stukjes
- Kruid de kip met zout en peper
- Gaar de kip licht bruin in een koekenpan
- -Wat ook kan is dekip in de bouillon garen en dan later uitelkaar trekken
- Zeef de bloem, indien mogelijk
- Smelt de margarine in en pannetje
- Indien gesmolten, voeg de bloem toe
- Roeren zodat het niet aanbrandt
- Voeg de kerrie toe. Goed mengen/roeren gedurende 2 min tot dat de bloem gaar is.
- Voeg stukje bij beetje de kippenbouillon toe, goed roeren
- Net zoveel bouillon toevoegen totdat de juiste dikte van de ragout is bereikt
- Zet het vuur laag en laat het de ragout 3 min koken, goed roeren
- Het vuur mag uit en de kip mag er bij
- Goed mengen en laat het minimaal een half uurtje staan
© 2025 Copyright To boldly go… Warp6