Notes
De cake wordt iets minder ‘hoog’ en ietsje minder luchtig dan de klassieke roti kukus. maar smaakt er zeker niet minder op. Sterker nog mijn gasten vonden deze lekkerder.
Het originele recept is van Brigit Weede
Ingredients
- 6 eieren
- 20 g cacao
- 1 zakje vanillesuiker
- 175 g rijstmeel
- 75 g ketanmeel
- 1 zakje bakpeder
- 100 g suiker mag ook minder hoor
Instructions
- Vul de rijststomer met water en verwarm deze alvast
- Mix de eieren en de suiker
- Mix stapje voor stapje de rijsmee, ketanmeel , bakpoeder en de vaniilesuiker
- Verdeel het beslag over twee kommen 2/3 om 1/3
- Mix bij de kleine hoeveelheid beslag het cacao poeder
- Bedek de binnenpan van de stomer met een oude, schone theedoek
- Doe het witte beslag in de stoompan
- Giet sierlijk het bruine beslag in de pan
- Zet de stoompan in de onderpan deksel er op.
- Zorg er voor dat het deksel goed aansluit en niet te veel stoom lekt
- Laat eea 30 tot 40 min stomen (vol gas)
- Niet stiekem tussendoor kijken. De cacke zakt dan in
- Controleer na 30 min met een sate prikker of de cake gaar is (priker komnt droog uir de cake)
© 2025 Copyright To boldly go… Warp6