Notes
Nieuw recept voor Köfte. Ik vraag me af waarom er in het origineel zoveel kaneel zit (1 tl). Proefondervindelijk aangetoond dat dit 1/4 moet zijn. Ook gekozen om het ui te raspen. Dit maakt het mengsel iets ‘natter’ en droogt minder uit bij het grillen
Ingredients
- 500 g gehakt (hoh is iets vetter en lekkerder -?> half rund+half lam of half rund + half varken)
- 1 (rode) uitb geraspt
- 1 tl komijn
- 1 tl ketoembar
- 1/4 tl kaneel
- 1tl zwarte peper
- 3 tl rode peper
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 bos peterselie zeer fij ngesneden
- 1 tl zout (liefts iets minder)
- 1 el olie (om köfte mee in te smeren vóór dat getr op de grill gaat)
Instructions
- Rasp de ui
- Alles in een kom en goed mengen
- Laat het mengsel minimaal 1 uur staan (afgedekt)
- Maak een soort van mini hamburgetjes
- Grillen of bakken
© 2025 Copyright To boldly go… Warp6