Triple-mk1

Kim’s Tripel

Brouwdag: 28-09-2018 van 09:00 h ~ 14:30 h

 Onderwerp Eigenschap Commentaar
Style Tripel  
Volume 10 l  
Brouwwater 15 l  
Type All grain  
Kooktijd 75 min  
Maisch Single infusion 60 min 64,5 °C Start temp 67 °C
Maisch methode BIAB  
Begin dichtheid 1071  
Einddichtheid 1011  na 14 dagen

 

Schema Ingrediënt Tijd Tijd Hoeveel Temp
Maisch Pils mout 4EBC (Swaen Pilsner

3 ~4,5 ECB) [Gerst – Barley]

60 min T0 2500 g 67 °C
Ale mout (Swean ale

6~9EBC) [Tarwe – Wheat]

    500 g  
Haver vlokken [Oat]     250 g  
  Na 30 min een keer roeren   T30   64 °C
      T60   62 °C
           
Koken Hallertauer Hersbrucker 2,3 % 75 min T0 25 g 100 °C
Hallertauer Hersbrucker 2,3 % 20 min T55 20  g  
  Koelspriraal 20 min T55    
Suiker kristalsuiker 5 min T70 250 g  
  Sinaasappelschil 5 min T70 1 tl  
Kruiden Koriander zaad heel (ketoembar) 5 min T70 0,5 tl  
  Zoethout 15 min T60 0,5 tl  
           
Gist Safbrew S-33     1 zakje 11g  

 

Mout zeer fijn geschroot

15 l brouwwater in de ketel. Na maischen blijft er ongeveer 13 l over

Koelen:

T00 = 92 °C

T30 = 20 °C

Na koken , koelen en overhevelen in gistemmer -> ongeveer 12 l

Botteldag: 13 oktober 09:30h

Na gisten -> bijna 11 l in emmer

Na overhevelen + suiker -> ongeveer 10 l in emmer  32 flesjes van 33 cl

Kleur -> ok

Geur -> ok

Smaak -> licht bitter